Bilder fra nærområdet

Kystlandsbyen

Austrheim kommune er havsport kommune nr. 1.og ligger ca. 1 times kjøretur fra Bergen Sentrum.

Austrheim er en hav og kyst kommune og består av 489 øyer , holmer og skjær. Mange broer knytter kommunen sammen. Austrheim er et eldorado for aktiviteter knyttet til kyst og hav og den årlige Havsportveka som går av stabelen 6-10 august og trekker folk fra inn og utland. Austrheim har et gammelt kulturområde med en særdeles fin kyst og her kan du møte forskjeller mellom det nye og det gamle gjennom vandringer på historiske kulturstier fra Steinalderen og Oljeanlegget på Mongstad.

Norges vestligste fastlandspunkt Vardetangen ligger også i Austrheim kommune. Her er det fine turmuligheter. Se. www.vardetangen.no Merket rundløype på omlag 5 km til Vardetangen og videre til badeplass ved Årvika med bord og toalett. Vegen går videre på sørvestsiden av Fonnesvågen, forbi fiskevatn (fiskekort) og langs idyllisk bygdeveg tilbake til parkeringsplass ved Vardetangen snøggbåtkai. Du kan og starte turen fra parkeringsplass ved molo i Nordre Fonnesvågen. Er det en flott dag som einer seg for et bad, kan det være en ide med stopp i Årvikane og prøve badebuksa.

Turløypa i Øksnesmarka, Rebnor – Årås – Øksnes. Merka rundløype på omlag 5,5 km. Turen går i lett og variert terreng , (godt skotøy eller støvlar, då ein del av stien går over myr). Ein passerer fleire småvatn undervegs der det finst aure. Mellom Øksnes og Rebnor går stien forbi ein rasteplass med gapahuk, bord og grillpanne. samt klatresti og taubane for barna. Mellom Rebnor og Årås passerer ein Hammarsvatnet der ein kan få aure på over halvkiloen. Rett over dette vatnet ligg Hammarsnuten. Her er det utsikt til alle kantar og ein kan sjå langt på klåre dagar. Langs løypa finn ein fleire stader restar etter torvhus og merke i myra etter torvtaking. Den siste grunneigaren tok torv fram til midten av 1980-talet.

Turløypa Hoplandsmarka, Fosenstraumbrua – Kvernhusvågen – Litlelindåsgarden. Merka og opparbeidd rundløype, på omlag 4 km. Løypa er knytt saman med ein skogsveg som kjem frå Hopland. Skogsvegen og rundløypa går i felles trasè sørover til Snekkevika. Du finn ei rekkje gode fiskeplassar ved Fosenstraumen.

For flere turmuligheter se www.vardetangen.no eller www.austrheim.kommune.no

Det er også fint å kombinere ferien med en tur til vår nabokommune Fedje. Ca. 10 min. med bil til ferge på Sævrøy.